Κλειδοθήκη

, , 3 σχόλια
Πριν λίγους μήνες είχα πάρει από τα lidl σολομό μέσα σε μια υπέροχη ξύλινη συσκευασία. Φυσικά δεν μου πήγαινε η καρδιά να το πετάξω το κουτάκι και μετά από διάφορες σκέψεις κατέληξα να το μετατρέψω σε κλειδοθήκη.


Εξωτερικά το έβαψα με παστέλ και με ένα σφουγγαράκι βουτηγμένο σε ειδικό υγρό σταθεροποίησα το χρώμα. Στο σημείο που φαίνεται το ψάρι, το ξύλο ήταν κομμένο οπότε για να καλύψω το κενό έφτιαξα ένα κομμάτι χαρτί με την τεχνική που περιγράφει και η Martha Stewart εδώ. Το πλαστικοποίησα για να γίνει πιο ανθεκτικό και το κόλλησα εσωτερικά. Με μαύρο ανεξίτηλο μαρκαδόρο έκανα λίγες γραμμούλες για να ομορφύνει το ψαράκι μου.
Λίγη ακόμα διακόσμηση και η κλειδοθήκη είναι έτοιμη!


Να και το εσωτερικό με το φυσικό του χρώμα και τα κολλημένα με σιλικόνη γαντζάκια.
3 σχόλια:

 1. Πολύ όμορφο το ψαράκι κλειδωθήκη και ενδιαφέρουσα η τεχνική! Αλήθεια αν θυμάσαι, πως λέγεται το υγρό που χρησιμοποίησες για τη σταθεροποίηση?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ήταν αυτό εδώ: https://www.humbrol.com/shop/coatings-and-thinners/ac5601-modelcote-matt-cote-28ml-bottle/
   Εγώ το έχω βέβαια σε διαφορετικό μπουκαλάκι γιατί το είχα αγοράσει από το πλαίσιο προ αμνημονεύτων χρόνων, για να καταλάβεις η τιμή του είναι σε δραχμές χεχε
   Πάντως μια χαρά μπορεί να γίνει η σταθεροποίηση με ένα απλό βερνίκι νερού. Αν δεν έχεις ήδη, πάρε ένα μικρό κουτί από ένα κατάστημα που πουλά χρώματα για τοίχους.

   Διαγραφή
  2. Θα κοιτάξω μήπως το βρω αλλιώς βερνίκι νερού!
   Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ!

   Διαγραφή

Πρόσφατες αναρτήσεις

Recent Posts Widget